JOHN LENNON

John Winston Lennon werd op 9 oktober 1940 in Liverpool geboren, in de eerste maanden van de oorlog. De toevoeging Winston als tweede naam is dan ook geen toeval. Hij overleed op 8 december 1980. Ik veronderstel dat de Engelse popmusicus, vredesactivist en mede-oprichter van de Liverpoolse groep The Beatles geen verdere introductie behoeft. Toch zeker vanaf de eerste succes van The Beatles mag het levensverhaal van John Lennon als bekend worden verondersteld, maar ik heb voor de zekerheid toch maar een linkje naar zijn wikipedia-pagina toegevoegd. Met het aantal nummers dat hij heeft geschreven en dat ik hier wel zou willen aanhalen, kan ik wekenlang aaneengesloten deze rubriek vullen. Ik volsta hier met het noemen van één van die vele nummers, eentje dat me muzikaal maar ook qua maatschappelijke insteek gigantisch aanspreekt: Working Class Hero.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: