LAURA NYRO

Laura Nyro (New York, 18 oktober 1947 – Danbury, 8 april 1997) was een Amerikaanse zangeres. Laura kwam in 1947 ter wereld als dochter van Louis Nigro, een jazztrompettist. Al op haar achtste jaar begon ze met het zelf schrijven van nummers die ze stiekem in de badkamer oefende. Als achttienjarige vrouw speelde Laura regelmatig in de clubs in de New York regio en schreef daar ook haar eerste album “More Than a New Discovery”. Deze lp werd in 1966 uitgebracht met liedjes als “Wedding Bell Blues” en “Blowin’ Away”. Barbra Streisand coverde later “Stoney End” en “Hands Off The Man (Flim Flam Man) voor haar album “Stoney End” uit 1971. Op 24-jarige leeftijd kondigde Laura aan dat ze het rustiger aan gaat doen en dat ze op dat moment geen nummers meer gaat schrijven. Ze trouwde met de schilder David Bianchini en verhuisde naar een klein dorpje in New England. Ze kwam na haar scheiding in 1975 nog enkele keren terug op de podia, maar haar muziek was stukken melancholieker geworden. In 1980 heeft ze haar enige Amerikaanse hit met Up on the roof. In 1996 werd er bij haar kanker geconstateerd en ze overleed op 8 april 1997 in haar huis in Danbury aan de gevolgen van de ziekte. In Nederland is Laura Nyro altijd een totaal onbekende gebleven, in de Verenigde Staten was ze, en niet ten onrechte, een grootheid, getuige de uitgebreide pagina die de Engelstalige Wikipedia aan Laura Nyro wijdde. Waarom is dit eigenlijk nooit een hit geworden: Gibsom Street?
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: