POL BURY – 2

Pol Bury (Haine-Saint-Pierre, 26 april 1922 – Parijs, 28 september 2005) was een Belgische schilder en beeldhouwer, die deel uitmaakte van de Waalse tak van de Nul-beweging en van de Cobrabeweging. Hij werd tot in de Verenigde Staten en Japan bekend met zijn fonteinen en vooral door zijn bijdragen aan de kinetische kunst. Pol Bury was ook actief als sieraadontwerper. Minder bekend werd hij met zijn schilderijen.Hij begon zijn carrière als kunstschilder en zag Magritte als zijn grote voorbeeld. Later trad hij toe tot de kunstbewegingen Jeune Peinture Belge en CoBrA, om vervolgens een nieuwe weg in te slaan. Hij raakte gefascineerd door het werk van Alexander Calder. Hieronder enkele voorbeelden van zijn schilderwerk.
.
.
.
.
.
.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: