AEON FUX

Aeon Fux is woonachtig in Olympia, de hoofdstad van de noordwestelijke staat Washington. Olympia is oorspronkelijk het hart van de ondergrondse vrouwenpunk beweging, zoals vormgegeven in Riot Grrrl. Nirvana heeft een tijdje in Olympia verbleven. Kurt Cobain schreef hier Nevermind Aeon Fux is gezien haar uiterlijk een duidelijke vertegenwoordiger van de vrouwenpunk, maar qua muziek doet het op geen enkele manier aan punk denken. Alles wat ik op internet over haar kan vinden, straalt echter een en al punk uit. Dat is verder verrekte weinig: geen info over haar echte naam of een korte biografie. Alles wat ik heb kunnen vinden is dat ze lesbisch is en dat ze vanwege haar overgewicht redelijk onzeker over zichzelf is. Verder is ze actief in acties tegen bijvoorbeeld seksueel misbruik, zoals van de vermaarde fotograaf Terry Richardson, die er van wordt beschuldigd jarenlang (vaak jeugdige) modellen te hebben aangezet tot seksuele activiteiten met hem. O ja, Aeon Fux, die zichzelf omschrijft als “an alien musician bringing sounds of the cosmos to the earth”, bespeelt de omnichord, een weinig gebruikelijk instrument met een harpachtig geluid en een punkachtig uiterlijk.  Wat dan weer wel bij haar past. Zoals uit de foto’s en video’s blijkt ziet de dame er wat excentriek uit, hoewel dat in het dagelijks leven schijnt mee te vallen, maar de muziek is zonder meer mooi.

aeon fux 1aeon lux 2aeon lux 3
.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: