AMORY KANE

Amory Kane (geboren onder de naam Jack Daniel Kane op 28 maart 1946) was een Amerikaans muzikant, die Groot-Brittannië als uitvalsbasis had. Vooral zijn werk in de late jaren zestig in “swinging London” is in de herinnering achtergebleven, met als bekendste voor de meesten de single Reflections of Your Face, een nummer dat direct werd gecovered door P.J. Proby. In die jaren speelde een aantal latere leden van Led Zeppelin in Kane’s band. Kane werkte vooral als sessiemuzikant voor de Londense studio’s en maakte slechts twee LP’s: Memories of Time Unwound (1968) en Just to Be There (1970), waarop onder meer Dave Pegg van Fairport Convention op basgitaar meedeed. Van dat album: The Inbetween Man.
.
.
.
.

.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: