PAUL SIMON

Paul Frederic Simon (geboren 13 oktober 1941 in Neward, New Jersey): heeft die eigenlijk nog een introductie nodig. Wie kent de Amerikaanse musicus en singer-songwriter niet na de tientallen succesnummers die hij heeft gehad, solo of met zijn levenslange partner Art Garfunkel. Dat duo begon met de gezamenlijke optredens in 1964, waarbij Paul de vaste songwriter was en Art de zanger en heel lang de talisman van het duo. Het leek er lang op dat Simon slechts succes had als hij Garfunkel aan zijn zijde had. Dat zou later veranderen, want nadat het duo opsplitste heeft Simon nog een lange en succesvolle carrière gehad. Paul Simon bracht in 1965 eerst een solo LP uit, Paul Simon’s Songbook, alvorens het duo opnamen ging maken en met Sound of Silence een instant wereldhit had. Op die soloplaat stond een schitterend nummer, dat net als de rest van de plaat niet al te veel aandacht kreeg. Dat veranderde toen het nummer opnieuw werd opgenomen en op de eerste Simon and Garfunkel LP werd opgenomen. Per direct voor mijn een van de favoriete nummers van Simon. Het was lang geleden dat ik het nummer weer eens gedraaid had, maar onlangs was ik met echtgenote in een leuk cafeetje aan de Duits-Nederlandse grens waar iemand optrad en haar optreden met dit nummer begon. Reden genoeg het nummer weer eens voor de dag te halen en stil te gaan genieten van een nummer over een verloren liefje uit de tijd dat het duo leefde in Londen: Kathy’s Song.
.

.
Kathy’s Song

I hear the drizzle of the rain
Like a memory it falls
Soft and warm continuing
Tapping on my roof and walls

And from the shelter of my mind
Through the window of my eyes
I gaze beyond the rain-drenched streets
To England, where my heart lies

My mind’s distracted and diffused
My thoughts are many miles away
They lie with you when you’re asleep
And kiss you when you start your day

And a song I was writing is left undone
I don’t know why I spend my time
Writing songs I can’t believe
With words that tear and strain to rhyme

And so you see, I have come to doubt
All that I once held as true
I stand alone without beliefs
The only truth I know is you

And as I watch the drops of rain
Weave their weary paths and die
I know that I am like the rain
There but for the grace of you go I

 

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “PAUL SIMON

  1. Pingback: MERLIJN (2) | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: