CLEMENS ZIJLMANS

Clemens Zijlmans, geboren te Rotterdam, 30 december 1948, volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda van 1968 tot 1973. Daar studeerde hij cum laude af en kon daardoor zijn studie vervolgen aan de Jan van Eyckacademie te Maastricht. Van 1973 tot en met 1975 was hij er werkzaam geweest onder leiding van professor K. Sarneel. Sinds 1975 woont en werkt hij in Rotterdam. In 1978 en in 1980 won hij de bronzen medaille van de Europaprijs voor Schilderkunst van de stad Oostende. In die periode had hij veel tentoonstellingen, zowel alleen als in groepsverband. De Noorse regering verleende hem in samenwerking met het toenmalige Ministerie van CRM een reisbeurs voor een verblijf in Noorwegen.

Zijlmans schrijft over zijn eigen werk: ‘Het stileren van de werkelijkheid is het uitgangspunt van mijn werk. Mijn werk is figuratief en strak van vorm, waarbij toegankelijkheid essentieel is. In mijn ‘vrije’ werk gaat onder deze vorm soms een dromerig gevoel van ironie of tragiek schuil, terwijl de esthetische waarde van de afbeelding blijft prevaleren. Veel van mijn werk is in bezit van verzamelaars, bedrijven, instellingen en artotheken. Door mijn manier van werken heb ik veel opdrachten uitgevoerd in het bedrijfsleven. Naast mijn ‘vrije’ werk en deze opdrachten maak ik portretten in verschillende technieken. In opdracht heb ik meer dan 100 portretten getekend en/of geschilderd. Naast deze werkzaamheden maak ik ontwerpen, die veelal in zeefdrukken worden uitgevoerd. Via het bedrijfsleven en de Gemeente Rotterdam is bovendien veel van mijn werk in het buitenland verspreid.’
.


 

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “CLEMENS ZIJLMANS

  1. Pingback: CLEMENS ZIJLMANS | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: