NINA SIMONE

Nina Simone was de artiestennaam van Eunice Kathleen Waymon, geboren in Tryon, North Carolina op 21 februari 1933 en overleden in Carry-le-Rouet, Frankrijk op 21 april 2003, was een Afro-Amerikaanse singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Ze wordt vooral gerekend tot de jazzmuzikanten, maar had zelf een hekel aan deze term. In haar werk zijn ook de invloeden van blues, rhythm-and-blues en soul te horen. Nina Simone had een turbulent leven, waarin ze het anderen maar vooral zichzelf altijd erg moeilijk maakte. Het indrukwekkendst is Simone vanaf haar harde, wat kil klinkende stem altijd in protestsongs, zoals in dit nummer dat in haar versie aanzienlijk scherper en woedender klink dan het origineel van Bob Dylan.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: