NANCY SINATRA

Nancy Sinatra (Jersey City, 8 juni 1940) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze is de dochter van zanger Frank Sinatra en zijn toenmalige vrouw Nancy Barbato. Haar muzikale carrière piekte in de tweede helft van de jaren zestig met een rij pophits. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet Something stupid. Wat overigens nog heel wat rumoer veroorzaakte, want zo gebruikelijk is het niet een dergelijk liefdeslied door vader en dochter te laten zingen. In datzelfde jaar zong ze de titelsong voor de James Bondfilm You Only Live Twice. Verschillende nummers die ze opnam samen met Lee Hazlewood, een man met een fantastisch mooi donkerbruine stem (if you know what I mean) werden hits, zoals Ladybird en Jackson. Haar bekendste lied uit 1966 is ook door Hazlewood geschreven en het is een nummer dat na vijftig jaren nog steeds even mooi is (niet alleen de muziek overigens, de dames met hun ultrakorte minirokjes mogen er ook zijn), maar goed, het gaat hier om de muziek: These Boots Are Made for Walkin’. 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: