RAMMSTEIN

Rammstein is een Duitse metalband die naar eigen zeggen ‘Tanzmetall’ produceert, ofwel een synthese van progressive metal, industrial en techno, met enige gothic-invloeden. Rammstein beweert echter een volledig eigen (Duitse) stijl te hebben ontwikkeld. Zo zeggen gitarist Paul Landers en drummer Christoph Schneider in een interview op Pinkpop ’97 dat er geen scene is, maar wel gelijksoortige bands. Hierbij wordt waarschijnlijk gedoeld op de Sloveense groep Laibach en de Duitse bands Eisbrecher, Megaherz en Die Krupps. In tegenstelling tot deze bands werd Rammstein wereldberoemd met zijn muziek. De zang wordt verzorgd door Till Lindemann en is te kenmerken als rauw, bot en dominant. De gitaarmuziek bestaat vooral uit zeer zware elektrische stukken, en dient voornamelijk als motor van de muziek. Naast drums maakt Rammstein gebruik van een keyboard, dat in bijna alle nummers wordt ingezet. De muziek heeft veel raakvlakken met industrial. Rammstein heeft niet alleen harde nummers; hun oeuvre omvat ook tedere ballades zoals Seemann, Nebel, Ohne Dich, Stirb nicht vor mir, Ein Lied, Frühling in Paris en Roter Sand. De band heeft voornamelijk eigen nummers, maar zo af en toe heeft men een cover. De bekendste daarvan is Das Modell uit 1997. Met het typische Rammstein-geluid (je moet ervan houden) en vooral een weinig originele interpretatie. In wezen dezelfde als van Kraftwerk, die het nummer in 1978 uitbracht, maar harder en ruiger.

Eerder in deze serie Das Model / The Model:
01 – Kraftwerk
.

.
.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “RAMMSTEIN

  1. Pingback: TRIOLOGY | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: