TRIOLOGY

Triology is een strijkkwartet dat bestaat uit de violisten Daisy Jopling (London, 1969) en Aleksey Igudesman (Sint Petersburg) en de cellist Tristan Schulze (St. Annaberg, Duitsland, 1964). Het drietal woonden toevallig in hetzelfde huis in Wenen en besloten in 1995, na een gezamenlijk optreden in jazzclub Porgy & Bess, om als trio verder te gaan. Ze hebben in hun repertoire een enorm scala aan muziek, variërend van klassiek en jazz, tot filmmuziek van Ennio Morricone en tango’s van Astor Piazolle, maar bovenal bestond hun werk uit vele composities van cellist Tristan Schulze. In 2005 besloot het drietal er een streep onder te zetten en ging elk van de muzikanten zijn eigen weg. Tot hun verzameld werk hoort dus ook een formidabele versie van mijn favoriete nummer van Kraftwerk, waarvan eerder als de versies van Kraftwerk zelf en van Rammstein te horen waren: Das Model.

Eerder in deze serie Das Model / The Model:
01 – Kraftwerk
02 – Rammstein

 

 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: