ELVIS PRESLEY

In mijn jonge jaren, voordat een viertal langharige jongelui uit Liverpool de wereld veroverde en rock-and-roll definitief op een zijspoor zette, was ik een beetje een Elvisfan. Hij moet voor mij als ontluikende muziekliefhebber de voorkeur delen met Cliff Richard and the Shadows. Eigenlijk waren de hoogtijdagen van Elvis Presley toen al achter de rug; zijn militaire dienst had ervoor gezorgd dat zijn wilde jaren voorbij waren en Colonol Tom Parker (het psydoniem van de Bredanaar Dries van Kuijk, die zonder papieren naar de VS was geëmigreerd, daar begon als promotor van circussen en vanaf 1955 tot zijn dood in 1977 de manager van Elvis was; hij werd overigens ooit uitgeroepen tot de beste en grootste manager aller tijden in de wereldwijde muziekgeschiedenis) zorgde ervoor dat de nadruk kwam te liggen op het maken van films met bijhorende slappe nummers. Het geld rolde binnen, zeker nadat enkele jarenlange en lucratieve contracten met Las Vegas konden worden afgesloten, maar het echte rock-and-rolleven was afgelopen.

Een van de mooiste nummers van ‘de jonge Elvis’ blijft voor me ‘(Marie’s the Name) His Latest Flame’, een nummer dat in 1961 werd opgenomen en in de charts in de VS een vierde plaats bereikte. Buiten de VS is het blijkbaar nooit een hit geweest, waarschiojnlijk dus nooit als single uitgebracht. Onbegrijpelijk! Het nummer is geschreven door Doc Pomus en Mort Shuman; oorspronkelijk werd het opgenomen door Del Shannon voor het album Runaway with Del Shannon, die het in juni 1961 als single uitbracht. Hieronder ook die versie en het wordt gelijk duidelijk waarom Elvis zo groot was en van de versie van Del Shannon weinig meer werd vernomen. In augustus 1961 volgde de versie van Elvis Presley. Binnen enkele dagen stond het nummer op nummer 4 van de hitlijst, maar kelderde even vrolijk binnen twee weken naar nummer 26.  In de UK was het nummer de b-side van ‘Little Sister’, dat daar vier weken op nummer 1 van de hitparade zou staan. Dus…. ‘Marie’s the name. His latest flame’. 

.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: