HANG MASSIVE

Hang Massive bestaat uit het Engels-Zweedse duo Danny Cudd en Markus Offbeat (ja, ja…. een Zweed die Offbeat heet! No kidding. De video geeft keurig aan dat het Markus Johansson betreft. Dat klinkt beter). Ze ontmoetten elkaar op het strand van Goa, de oude hippie-hoofdstad, waar ze jarenlang de winters doorbrachten om te ontsnappen aan het gure Europese klimaat. De zomers brachten ze meestal door in de Britse badplaats Bath. In 2011 brachten ze hun eerste online video uit, het nummer Once Again. Dat mag gerust een succes worden genoemd, want inmiddels is die video wereldwijd meer dan honderd miljoen keer bekeken. Ze introduceerde hiermee een verbazingwekkend nieuw instrument, de Hang. Dat is een relatief nieuw percussie-instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal. Het instrument kan met de handen bespeeld worden terwijl men het meestal tussen de benen of in de schoot plaatst. De hang is een Zwitserse uitvinding in 2000. In het lokale dialect van Bern, de plaats van ontstaan, betekent ‘hang’ heel simpel ‘hand’. De hang is ontstaan na een onderzoek door Sabina Scharer en Felix Rohner van de firma PANart naar de steel pan (ontstaan in Trinidad en Tobago) en vele andere slaginstrumenten (zoals gong, gamelan, drums, bells, ghatam). In het midden is er een basnoot (‘ding’ geheten) die omgeven wordt door zeven tot acht harmonische noten. Door verschillende hand- en vingertechnieken kan men hiermee een ritmische melodie spelen. Het instrument heeft een diameter van 53 cm, een hoogte van 24 cm en weegt nog geen vier kilogram. Vanaf 2011 heeft Hang Massive intensief samengewerkt met allerlei andere artiesten uit alle continenten, maar is ook niet vergeten eigen albums uit te brengen en verder te experimenteren met nieuwe muziekstijlen. Ze hebben verder getoerd door Europa, India, Australië en Rusland. Er is ongetwijfeld sinds 2011 veel mooie muziek door het duo uitgebracht (en anderen die de Hang steeds populairder maakten), maar de mooiste blijft: Onze Again.
.

.

 

 

 

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “HANG MASSIVE

  1. Pingback: BANDGLADESH | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: