DE DRIE GRATIËN – 028

.
Gudy Agten
is een Nederlandse kunstenaar, die werd geboren te Gouda en van 1984-1987 in Utrecht een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Artibus volgde en daarna in de jaren 1987-1992 opleiding volgde voor reclamevormgeefster en interieurstyliste.

Na enige omzwervingen is ze vanaf 2007 als uitvaartvormgever actief binnen Doodgewoonanders. Daarbij staan haar werkzaamheden omschreven als: De activiteiten van doodgewoonanders vinden (onder andere) plaats in de branche: Vervaardiging van overige artikelen van hout. Deze branche heeft als hoofdcategorie in de SBI-onderverdeling die de KVK aanhoudt: ‘Industrie’ en is in dit geval verder onderverdeeld bij: ‘Primaire houtbewerking en vervaardiging van artikelen van hout, kurk, riet en vlechtwerk ( geen meubels)’, subcategorie ‘Vervaardiging van artikelen van hout, kurk, riet en vlechtwerk (geen meubels)’.

Op LinkedIn tref ik aan dat haar activiteiten onder meer betrekken hebben op handgemaakte grafkisten handgemaakt, schilderen en beschilderen van grafkisten (met familie/ nabestaande), kindergrafkisten, grafmonumenten, rouwwades/kleden, rouwstyling, rouwkaarten, schilderingen in opdracht en muurbeschilderingen. Op haar website trof ik deze mooie schildering op hout aan van de Drie Gratiën. Ze meldt ook dat ze zelf haar verf maakt en werkt met eeuwenoude recepten en materialen zoals, damar, konijnenhuidlijm, krijt, eieren, notenolie en pigmenten. Ze prepareert ook zelf de ondergronden van haar werk.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: