BEIRUT

Beirut is een door Zach Condon opgerichte band uit New York, die muziek met raakvlakken in de pop, folk en indie heeft. Op jonge leeftijd verliet Zach Condon school en vertrok naar Parijs, waar hij in contact komt met traditionele muziek van de Balkan. Bij terugkomst in Amerika schreef hij de nummers voor Gulag Orkestar, het eerste album van Beirut, dat in 2006 uitkwam. In de nummers op dit album klinkt duidelijk de invloed door van Oost-Europese zigeunermuziek. Hetzelfde jaar werd ook de EP Lon Gisland uitgebracht. In oktober 2007 volgde het album The Flying Club Cup. Dit album was geïnspireerd op Zach’s verblijf in Parijs. Het bevat de succesvolste single van de band, Nantes. In 2009 werd March of the Zapotec/ Holland uitgebracht, een dubbel-ep die bestaat uit twee miniplaten. Op de eerste, March of the Zapotec, is er Mexicaanse volksmuziek uit de staat Oaxaca te vinden. Op Holland staat vooral electro. In de zomer van 2011 bracht de groep het derde album uit, The Rip Tide, waarvan enkele singles uitkomen. Het laatste album van Beirut dateert alweer uit 2015, No No No. Van het al genoemde The Flying Club Cup kwam ook het wonderschone A Sunday Smile.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “BEIRUT

  1. Pingback: BEIRUT 1 | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: