SABURO MURAKAMI -2

Saburo Murakami (27 juni 1925 – 11 januari 1996) was een Japanse kunstenaar, oprichter van de Gutai-beweging, die geassicieerd was aan de Nederlandse Nul-beweging en soortgelijke bewegingen in Europa (Zero in Duitsland, Azimuth in Italië en het nouveau réalisme in Frankrijk). Gisteren ging het om zijn ‘kami-yaburi’-werken (paper-breaking), een performance-art waarbij hij grote vellen papier op houten frames of deurstijlen plakten en daar dan doorheen liep. Wat er aan papier aan stijlen en lijsten bleef hangen werd beschouwd als een vorm van visuele kunst. Bij een performance in het Guggenheim Museum brak Murakami door 24 van dergelijke frames. Vandaag een aantal van zijn abstracte kunstwerken.
.

Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: