THE SPRINGFIELDS

The Springfields was een Brits folktrio uit de jaren zestig. Het trio bestond uit Dusty Springfield (eigen naam Mary O’Brien, 16 april 1939 – 2 maart 1999), haar broer Tom Springfield (Dion O’Brien (2 juli 1934) en tot 1962 Tim Field (13 april 1936). In 1962 verliet Field de groep en werd vervangen door Mike Hurst (geboren als Michael Pickworth, 19 september 1941). Het repertoire bestond uit folksongs, die grotendeels werden geschreven door Tom Springfield. Hun eerste commerciële succes hadden ze in september 1961 met het nummer Breakaway, dat in de UK-charts een 31e plaats bereikte. Twee maanden later stond Bambino op de 16e plaats in de Engelse hitparade. Derhalve werd de groep in 1962 tot de beste vocalgroep gekozen door de lezers van het muziektijdschrift Melody Makers. In augustus 1962 lukte de groep met hun versie van het Wanda Jackson-lied Silver Threads and Golden Needles de sprong in de US-hitparade (20e plaats). Daarna concentreerde het succes van de groep zich weer op het Verenigd Koninkrijk, waar de single Island of Dreams hun grootste hit werd en in december 1962 een 5e plaats scoorde en zich 26 weken wist te handhaven. Met het nummer Say I Won’t Be There (5e plaats) lukte nog eenmaal de entree in de Engelse Top 10, maar de volgende nummers deden weinig. In 1963 werd de groep weer ontbonden. Dusty Springfield begon aan een nieuwe, succesvolle solocarrière, haar broer werkte als songwriter voor onder andere The Seekers en Hurst maakte naam als producer voor Cat Stevens en andere artiesten. In 1963 begon ik de muziekscene pas te ontdekken en van de genoemde nummers ken ik er eigenlijk maar eentje, maar dat is altijd wel populair bij me gebleven: Island of dreams.

.

.

Dit item was geplaatst door Muis.

One thought on “THE SPRINGFIELDS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: