THE KILLDARES

The Killdares was een groep uit Dalas, die een mengeling van Keltische rock en country music maakte. De groep werd in 1996 opgericht en na twintig jaar toeren vond men het in 2016 helaas genoeg. Men ging men ‘pensioen’. In die tijd heeft de groep vijf studio-albums opgenomen en een paar live-albums laten verschijnen. Die laatste zijn zeer de moeite waard, want de groep had een geweldige reputatie vanwege hun liveoptredens. Een mooi bewijs hiervan is dit nummer, dat overigens zo geweldig is dat ongeveer iedereen die iets met Keltische muziek te maken heeft het nummer inmiddels heeft opgenomen, dus in allerlei versies verkrijgbaar, De mooiste blijft van Thin Lizzy, maar deze versie van The Killdares doet een goede gooi naar de tweede plaats: Whiskey in the jar.
.

.

 

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: