ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler (Zürich, 25 december 1989) is een Zwitserse componist en muzikant. Hij maakt voornamelijk Keltische muziek en gothic maar is ook actief in andere genres. Toen Von Ziegler een jaar of vijftien-zestien was, deed hij zijn eerste muzikale ervaring op als drummer van een plaatselijke psychedelische-rockband. Ondertussen componeerde hij ook zelf muziek, maar omdat hij die met zijn band niet kon spelen, verliet hij de groep en kocht hij zijn eerste gitaar. Tussen 2007 en 2009 nam Von Ziegler verschillende demo’s op onder de artiestennaam Indigo waarin hij zijn gitaar langzaamaan verving door keyboards en orkestrale arrangementen.
In de zomer van 2009 ontdekte hij Magix Music Maker, een muziekprogramma waarmee op de computer muziek kan worden gemaakt.
Het programma laat je muziek maken, opnemen, mixen en afronden op een makkelijke manier. Er kan gekozen worden uit meer dan honderd soundspools en loops (geluidsbouwstenen) voor beats, bassen, melodieën, zang en rap. Hij was ermee in contact gekomen doordat een paar vrienden hem vroegen de muziek voor hun film te schrijven. Het zou een beslissend keerpunt in zijn loopbaan worden. Hij maakte op 1 augustus 2009 een You Tube-account aan om zijn vrienden zijn vorderingen met het schrijven van de filmmuziek te laten horen. Vanaf dat moment liet hij zijn artiestennaam Indigo voor wat het was en publiceerde onder zijn eigen naam. Via Magix wist hij een kenmerkende stijl te creëren, met een indrukwekkende mix van vooral gitaar en orkestrale elementen. Wat als muziekstijl wordt omschreven als Neoclassical Gothic. Vanaf het voorjaar van 2010 won Von Ziegler aan populariteit dankzij liedjes als A Celtic Tale en Your Dying Heart, waarop hij besloot een album te maken. In juni 2010 bracht hij zijn eerste album uit: Requiem. Zijn discografie bestaat inmiddels uit veel verschillende stijlen muziek, variërend van Keltische muziek tot folkmetal. Met grote regelmaat verschijnt een nieuw album. Vanaf augustus 2010 is Carina Grimm degene die niet alleen zijn levensgezel is, maar ook degene die verantwoordelijk is voor de hoesontwerpen en alle promotiemateriaal. Vandaag maar liefst 31 nummers van Von Ziegler: Two Hours of Celtic Music (part 1).
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: