LA GRANDE BOUCLE 24

In de derde editie van de Tour de France kwam de organisatie met een noviteit. In de tweede etappe (10 juli 1905, Nancy-Besançon, 299 kilometer) stond de allereerste bergetappe in de ronde gepland. De rit zou worden gewonnen door Hippolyte Aucouturier, de latere winnaar van deze Tour Louis Trousselier eindigde derde. René Pottier, die als tweede over de finish zou komen, werd daar onsterfelijk door als enige zonder af te stappen deze hindernis te nemen. De berg, met een onverhard wegdek, beklom hij met een gemiddelde van 20 km/u. Het werd tevens zijn laatste wapenfeit in deze ronde, want een dag later moest hij met een ernstige knieblessure opgeven. Hierbij een tweetal foto’s om een impressie te geven onder welke omstandigheden het peloton toen de cols moest passeren.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: