CALVIN RUSSELL

Calvin Russell (1 november 1948 – 3 april 2011) was een blueszanger, – gitarist en singer-songwriter, die als Calvert Russell Kosler werd geboren in Austin, Texas Op twaalfjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen en een jaartje later sloot hij zich aan bij een band die The Cavemen heette. In 1989 kwam hij in beeld van een platenmaatschappij waar hij een demo naar had gestuurd. In 1990 verscheen zijn eerste LP, A Crack In Time. Om die plaat te promoten begon Russell uitgebreid te toeren door Europa, waar hij altijd meer succes zou kennen dan in de Verenigde Staten. Hij heeft daarna bij diverse platenmaatschappijen een dozijn platen uitgebracht, maar een echte doorbraak heeft hij nooit gekend. Wat hem zeker parten moet hebben gespeeld dat hij in de loop der jaren een behoorlijke verslaving aan drugs en alcohol had ontwikkeld. In 1995 zou hij vanwege het bezit van cocaïne in Texas worden gearresteerd. In 2011 overleed hij op 62-jarige leeftijd, na een langdurige strijd tegen leverkanker. Ik had eerlijk gezegd nooit eerder van de man gehoord, maar vond op het internet enkele parltjes van hem. Een ervan is Crossroads.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: