DE DRIE GRATIËN – 033

.
Sophia Harms-van Estrik
zoekt bij het maken van een beeld naar het meest wezenlijke: de emotie of zoals ze het zelf graag uitdrukt: ‘beelden met een ziel’. Mensen en dieren inspireren haar, maar een goed verhaal, een opmerkelijke vorm of een bijzondere steen evengoed. Het resultaat kan figuratief of abstract zijn. Ze volgt haar intuïtie om de meest geëigende uitdrukkingsvorm te vinden in brons, steen of marmer. Haar klassieke basis en vaktechnische kennis zijn in Nederland onderwezen door onder meer Jos van Oosterhout van de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten en door de Amsterdamse beeldhouwer Leo van den Bos. In het buitenland volgde Sophia Harms-van Estrik opleidingen aan de Ecole des Beaux-Arts, Parijs en de Florence Academy of Art in Florence. Tevens heeft zij zich bekwaamd in sculpturen van mensen op ware grootte aan de Europaïsche Kunstacademie in Trier, Duitsland. Haar vrije werk is te vinden in vele particuliere verzamelingen vinden. Ze voert graag opdrachten uit, zoals (familie-)portretten, borstbeelden, bedrijfslogo’s, relatiegeschenken, geboortegeschenken, jubileumgeschenken, huwelijksgeschenken, awards, prijzen of een cadeau voor een speciale gelegenheid. Een proeve van bekwaamheid is te vinden op de website van Sophia Harms-van Estrik.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: