JACQUES POLI

Jacques Poli (Nîmes, 1 juli 1938 – Vincennes, Parijs, 12 april 2002) was een Franse schilder. Van 1960 tot 1962 kreeg hij een opleiding aan de École des beaux-arts in Avignon. In 1966 vertrok hij naar Parijs om daar aan de l’École nationale supérieure des beaux-arts de Paris zijn studie te vervolmaken. Deze school, waarvan de lange naam in de wandelwagen graag wordt afgekort in ‘Ensba’, is de bekendste Franse universitaire opleiding in de beeldende kunst.  De opleiding in Parijs is de oudste, bekendste en meest gerenommeerde van de Franse kunstacademische opleidingen. Poli kreeg er les van Roger Chastel (1897-1981), die binnen Frankrijk een reputatie vanwege zijn abstracte werken. Zijn invloed is dan ook goed terug te vinden in de latere werken van Jacques Poli, maar ook in die van zijn medeleerlingen in de klas van Chastel, zoals Claude Viallat, Daniel Buren, Niele Toroni, François Rouan, Vincent Bioulès, Michel Parmentier, Pierre Buraglio en Joël Kermarrec. Vanaf 1968 bouwde Poli aan een oeuvre van enkele honderden olieverfschilderijen, tekeningen en zeefdrukken. Vanaf 1974 hield hij zich ook bezig met industriële ontwerpen. In 1976 werd hij docent aan de École des beaux-arts de Rouen.
..

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: