CHRIS FARLOWE EN JIMMY PAGE

Chris Farlowe is vorige week ook al aan bod geweest, met zijn grote hit Out of time. Hij verdween echter na 1970 niet van het toneel. Integendeel zelfs. In september 1970 sloot hij zich aan bij de jazzrockgroep Colosseum, waarbij hij enkele LP’s opnam en toerde. Vanaf februari 1972 maakte hij deel uit van Atomic Rooster. Beide groepen hadden een vaste schare fans, maar zouden vanwege hun experimentele muziek nooit echt doordringen tot de grote massa. Farlowe leverde ook muzikale bijdragen voor diverse BBC-series. Jarenlang toerde hij veelvuldig in Duitsland met de Hamburg Blues Band, wat nogmaals onderstreepte dat bij bluesmuziek toch echt het hart van Farlowe heeft gelegen. Sinds 1999 vaak als supporting-act bij optredens van Van Morrison, Maggie Bell en tal van andere artiesten. In 1982 nam hij twee tracks op met Jimmy Page (Led Zeppelin) voor diens album Death Wish II en in 1988 drie nummers met dezelfde Page voor diens album Outrider. Van deze plaat hier het geweldige Prison Blues.

.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: