BREXIT-GEDACHTEN 4

Eind vorig jaar schreef Edward Hayward een interessant boe over de Brexit: Slaying Brexit Unicorns; The truth about our decision to leave the EU. Hayward is studeerde informatica, verbleef na zijn afstuderen vijftien jaren in Japan en richtte zich na terugkeer in Groot-Brittannië op allerlei zaken die verband houden met het internet (beheren van websites, handel in domeinnamen, beveiliging, e.a.) Hij gaf met zijn boek een waarschuwing wat de Britten na de Brexit nog te wachten staat, want de onderhandelingen zijn aanstaande en zullen een aantal onneembare bergen op het pad naar  de ‘control back’ opleveren. Hij geeft ook aan welke geheime agenda er achter de Brexit zat. Hij prikt door de diverse mythes die de hardliners met succes aan de onwetende massa wist te verkopen. Zoals het verhaal dat er snel mooie nieuwe internationale overeenkomsten zullen zijn omdat de buitenlandse handelspartners de Britse producten zo hard nodig hebben. Hij toont aan onder verwijzing naar de handelsovereenkomsten van de EU en van de WTO wat het in werkelijkheid gaat betekenen als de Britten op zichzelf staan. Via een aantal berichten op Twitter deelde hij op 5 februari mee dat hij die nacht een verwarrende droom had, die hem op een lumineus idee bracht: waarom sluit Groot-Brittannië zich niet aan bij de Europese Unie, om vervolgens 72 grote voordelen van zo’n lidmaatschap te geven. Ze staan in onderstaand overzicht.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: