DRABBLE 4

Een nieuwe fase naar Singapore-on-the-Thames. Een waanidee gebaseerd op een overheersende economische rol van Engeland binnen Europa, een eenpartijstaat, minder democratische rechten en inperking van de vrije meningsuiting. Johnson en zijn conservatieve kornuiten hebben al maandenlang kritiek op de BBC, in de wereld gezien als het toonbeeld van onberispelijke en onafhankelijke journalistiek. Het Britse kabinet heeft de aanval ingezet. Men wil af van het kijk- en luistergeld, waarvan de BBC bestaat. De publieke omroep moet een betaalde zender worden, hun website moet worden uitgekleed en het aantal regionale zenders gedecimeerd. Het Britse volk zal dan worden geïnformeerd door de tabloids.

Een tabloid is een ‘krant’ met een beperkter formaat dan vroeger gebruikelijk was, maar allereerst een blaadje dat gericht is op sensationele misdaadverhalen, gossip over beroemdheden, triviale nieuwsfeiten, soms uit de bekende duim gezogen, vaak gelardeerd met vrouwelijk naakt. Aan politiek wordt weinig gedaan, tenzij er onder de categorie gossip wat te melden valt. En als men al aan politiek doet, is het vooral door rechtse politici blindelings te volgen en de linkse hoek aan te vallen. Stel je voor, dat je voor je nieuwsvoorziening geheel afhankelijk zou zijn van De Telegraaf. In Engeland dreigt de nachtmerrie waarheid te worden.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: