DRABBLE 8

Adam Twidell maakt overuren. Zijn bedrijf dat de vluchten van privévliegtuigen regelt, heeft veel boekingen uitstaan. Dat was altijd al een lucratieve business, maar nu de paniek rondom het coronavirus echt begint, doen steeds meer superrijken alles om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Ze charteren voor een extra tarief een vliegtuig om zo snel mogelijk te vertrekken naar hun vakantiebungalow, ergens op een ver afgelegen plaats. Ver verwijderd van het gewone volk, dat met extra handen wassen, niezen in de elleboog en het hamsteren van een paar armzalig pakken spaghetti en rollen wc-papier moet proberen het onheil te voorkomen.

Ook Robert Vicino werkt zich drie slagen in de rondte. Er zijn er ook genoeg die snel een peperduur ondergronds appartement van zijn bedrijf huren. Die bunkers werden gebouwd om te kunnen overleven als er een atoomoorlog zou uitbreken. Ze waren eigenlijk volstrekt overbodig, maar komen nu ineens mooi van pas. Het coronavirus heeft dezelfde alarmerende status als een atoomoorlog gekregen. Twidell ziet met verbazing gezinnen met zijn vliegtuigen vertrekken, sommigen met eigen arts en verpleegkundigen. Vicino ziet ze met dezelfde verbazing aankomen en snel ondergronds verdwijnen. Ze hebben slechts de vraag of de voorraadruimtes en koelkasten goed gevuld zijn.

Boris Vlasov kan het niet geloven. Opnieuw meldt zich bij zijn bedrijf een miljardair uit een chique buitenrijk van Moskou. Hij wil het beademingsapparaat dat klaar staat voor verzending overnemen. Het moest naar een van de ziekenhuizen worden gestuurd, maar deze man wil de dubbele prijs (€ 40.000,-) neertellen. ‘Ik heb er thuis al eentje voor ons privé-kliniekje staan, maar wil er voor mijn familie graag een tweede hebben’, zegt hij. ‘Je weet maar nooit of binnenkort ook bij ons dat coronavirus toeslaat. Dan zijn wij in elk geval lekker beschermd.’ Boris antwoordt kortaf dat niet aan particulieren wordt verkocht.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: