KEVIN MORBY

Kevin Morby (Lubbock, Texas – 2 april 1988) is in Nederlands een weinig bekende muzikant en songwriter. Waarschijnlijk heeft hij met zijn begeleidingsband nog niet in Nederland opgetreden, hoewel hij toch al vijf schitterende studio-albums heeft gemaakt: Harlem River (2013), Still Life (2014), Singing Saw (2016), City Music (2017) en Oh My God (2019). Morby werd weliswaar in Texas geboren, maar omdat zijn vader, die werkte voor General Motors, een aantal keren werd overgeplaatst, heeft hij op diverse plaatsen n de Verenigde Staten gewoond, voordat het gezin zich min of meer definiteif kon vestigen in Kansas City, Missouri. Op tienjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen en vormde met zijn vriendjes zijn eerste bandje. Begin van deze eeuw, pas 17 jaar oud, besloot hij de school te laten voor wat het was en te vertrekken naar New York. Met allerlei baantjes in kroegen en als koerier voorzag hij in zijn levensonderhoud. Daarnaast ging hij deel uitmaken van de band Woods, die zich bezighield met noise-folk. Een onbekende term voor me, maar ik kan me er wat bij voorstellen. In die tijd leerde hij Cassie Ramone kennen, die toen deel uitmaakte van het punktrio Vivian Girls, en vormde met haar het duo The Babies (asjeblieft niet verwarren met de Britse rockgroep The Babys). Het tweetal nam twee albums op en bracht ook een live-album uit. Kort daarna verhuisde Morby naar Los Angeles om aan een solocarrière te beginnen. Het eerste album Harlem River was een ode aan New York.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: