ALQUIN

Alquin was een Nederlandse popgroep uit Delft, die in de jaren zeventig bekendheid genoot met progressieve rock. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Ferdinand Bakker (gitaar, piano, viool en zang), Dick Franssen (orgel, piano en Wurlitzer), Hein Mars (basgitaar), Ronald Ottenhoff (saxofoon en fluit), Job Tarenskeen (zang, saxofoon, slagwerk en percussie) en Paul Weststrate (slagwerk). Sinds 2003 bestaat Alquin uit gitarist Ferdinand Bakker, zanger Michel van Dijk, fluitist/saxofonist Ronald Ottenhoff, basgitarist Walter Latuperissa, toetsenist Dick Franssen en drummer Job Tarenskeen. Eerder is op deze site al hun nummer Wheelchair Groupie geplaatst, het enige nummer van hen dat met enige tussenpozen in de Top 2000 terecht kwam. Ondanks het ontbreken van een echte grote hit wordt Alquin wel gezien als één van de belangrijkste Nederlandse bands van de jaren zeventig. Begonnen als progressieve rockgroep met vaak lang uitgesponnen composities vol elementen uit jazz, folk en klassieke muziek, verlegt Alquin halverwege haar bestaan de koers naar kortere nummers en een meer funkrock-achtige aanpak. Toen de internationale doorbraak uitbleef, viel de band in 1977 uit elkaar om in het nieuwe millennium de draad weer op te pakken. Een van de nummers die het had verdiend een grote (internationale) hit te worden: Convicts of the air.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: