ODALISKEN – 029

Thea Duskin is een tattoe-kunstenaar en de medeoprichter en eigenaar van Ghostprint Gallery in Richmond, Virginia.De mede-eigenaar is haar zus Geraldine Duskin, die naast haar bezigheden in de kunsthandel een succesvolle carrière heeft als kunstontwerper voor het New York State Theater en binnen de filmindustrie. De naam ghostprint verwijst naar een drukproces waarbij slechts één originele afdruk vanaf de geschilderde plaat wordt gemaakt. De afdruk zal aanzienlijk lichter zijn dan de oorspronkelijke kleurstelling, en dus als het ware een ‘geest’ van het origineel zijn. Thea Duskin houdt zich naast het tattoeëren bezig met het maken van collages en schilderijen. Op een trompe l’oeil-manier probeerde ze dat werk in haar tattoes in haar werk te integreren, waarbij haar werk op de huid de vorm van het lichaam moet volgen. Haar motieven ontleend ze vooral aan de natuur, waarbij de traditionele Japanse schilderkunst een belangrijke inspiratiebron is. De laatste jaren heeft ze tentoonstellingen gehad in Miami, Hamburg (2015), Winterthur (2013), Richmond, Philidelphia (2012), Richmond (2011) weer Richmond en New York (2011), Houston (2008) en Seattle (2006). Van haar is bijgaande foto, waarbij een fleurige tattoe van Duskin is aangebracht op een deel van de ruh en schouderpartij van het model. Die is gefotografeerd in een klassieke opstelling van een odalisk.
.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: