RODOLPHE BURGER

Van de Franse componist, gitarist en zanger Rodolphe Burger (Colmar, 26 november 1957) is hier al twee maal wat geplaatst. De eerste maal met het nummer La Cambre toen hij nog deel uitmaakte van de groep Kat Onoma, die in Nederland waarschijnlijk bij slechts een enkeling een belletje doet rinkelen. Wat jammer is, maar helaas. Burger was in 1986 een van de oprichters van de cultgroep, die nog tot 2002 actief was. Daarna ging Burger solo en bracht hij zowel eigen nummers uit als coverversies van Engelstalige hits. Burger heeft een zekere monotonie in de zang, sombere, melancholieke teksten, zacht en melodieus gitaarspel dat bijna net zo herkenbaar als dat van Mark Knopfler. Een van die covers betrof The Days of Pearly Spencer van het Noord-Ierse two-hits-wonder David McWilliams. Een nummer dat bij Burger een compleet andere sfeer kreeg. Datzelfde gold ook voor Billy Jean, een nummer van Michael Jackson dat al door gigantisch veel artiesten is gecoverd. De meesten blijven erg dicht bij het origineel, wat lekker veilig is. Burger geeft het nummer echter een geheel eigen tempo. In deze live-uitvoering (Rouen, Le Cabaret de la Dernière Chance. 9 juni 2013) wordt de zang en elektrische gitaar van Burger slechts begeleid door een keurig geklede organist.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: