FRANK WATKINSON

Frank Watkinson, een 68-jarige gepensioneerde uit Huntingdon (een plaatsje in de omgeving van Cambridge), kan met recht een overnight-sensation worden genoemd. Ik kwam hem recent op  YouTube tegen toen ik op zoek was naar covers van The Days of Pearly Spencer van David McWilliams. Een van de pareltjes die ik er aantrof was dus van Frank, die maar liefst 341.000 abonnees heeft op zijn YouTubekanaal. Er staan een schijnbaar eindeloze lijst met akoestische covers op dat kanaal, waarbij moert worden gezegd dat na beluistering van een aantal nummers de eentonigheid gaat opvallen. Elk van de nummers is mooi, maar het verdient dus aanbeveling niet teveel nummers achtereen af te spelen. Wel spreekt in zijn voordeel dat hij niet eenkennig is in de keuze van zijn repertoire, dat ook veel nummers bevat van jonge, onbekende artiesten zoals Neutral Milk Hotel, The Growlers, Bright Eyes en Slipknot. Juist hierdoor werd hij door jongelui ontdekt, in de trant van ‘Zie deze opa eens lekker spelen in zijn huiskamer’. Via de sociale media explodeerde in de lockdownperiode het aantal volgers gigantisch. Waarbij Frank, die zichzelf gitaar leerde spelen en die nooit voor een publiek op de planken heeft gestaan, zich goed realiseert hoe tijdelijk zijn roem kan zijn. In de tussentijd geniet hij van het succes en de interviews die dat met zich meebracht, zoals voor Flood Magazine, Inside Hook en Chelsea Montley.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: