ADELE

Adele Laurie Blue Adkins beter bekend als Adele (Tottenham, Londen, 5 mei 1988) behoeft geen verdere introductie. De Britse popzangeres brak in 2008 door bij het grote publiek met haar album 19 (waarmee ze haar leeftijd op moment van uitgave aangaf, een methode die ze later consequent volhield) en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 had ze grote hits met Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You, afkomstig van haar tweede album 21. In 2012 schreef ze het nummer Skyfall voor de gelijknamige James Bondfilm. In 2015 kwam Adele haar langverwachte derde album 25 uit. De eerste single uit dit album was Hello, die wereldwijd meteen op nummer 1 stond. Op 14 februari 2011 trad Adele op in de Tiny Desk Concerts, waar ze met begeleiding van gitarist Ben Thomas en toetsenist Miles Robertson op indrukwekkende wijze drie van haar successen vertolkte: Someone Like You, Chasing Pavements en Rolling in the Deep.
Tiny Desk Concerts is een serie live-optredens in een boekwinkel in Washington DC, die door NPR Music en All Songs Consideredop video worden gezet. Het eerste concert was op maandagmorgen 22 april 2008 met folksinger Laura Gibson en de aanleiding was dat Bob Boilen en Stephen Thompson, de beide initiatiefnemers, teleurgesteld terugkwamen van een concert van Laura Gibson in een Bar, waar het zo rumoerig was dat ze de muziek amper konden horen. Ze concludeerden: ‘In a perfect world, there’d be no crowded bar shows or super-sized arena concerts. Musicians would come to your home for a private performance, or they’d show up at your office and play at your desk, easing you through the workday.’ Ze zetten dat idee direct om in werkelijkheid, een tijdje later speelde dezelfde Gibson voor een bescheiden publiek. De reeks dankt haar naam aan de voormalige psychedelische muziekband Tiny Desk Unit waarin Boilen in de zeventiger jaren speelde. Sindsdien zijn er meer dan 800 van dit soort Tiny Desk Concerts geweest,waarvan de meeste vele miljoenen malen zijn bekeken. Hert record staat op naam van rapper Anderson Paak van 22 augustus 2016 met momenteel 66 53 miljoen views. Vaak zijn het in Nederland totaal onbekende artiesten maar met regelmaat geven gerenommeerde artiesten een kort optreden, zoals Cat Stevens, The Civil Wars, Sting, Coldplay, Steve Earl, Richard Thompson, Jackson Brown en dus Adele.
.

.

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: