DENEMARKEN 002Dag 1 – Saltbaek Vig, Tommerup, Saltbaek Beach en Kalundborg

De eerste dag eerst maar eens rustig aan doen. Ten slotte was het een behoorlijke trip vanuit Nederland naar onze standplaats voor de komende drie weken. Kaldred is eigenlijk een onooglijk dorpje, niet meer dan her en der wat huizen en boerderijen. Er staan echter ook een aantal grote vakantieparken met tamelijk luxe houten chalets. Het blijkt al snel dat die tamelijk kenmerkend zijn voor toeristisch Denemarken. Het is trouwens zeer stil op het park, want de meeste toeristen hebben vanwege de strenge lockdown die de Deens regering had afgekondigd hun reis geannuleerd.

Het eerste doel vandaag is een rondreis rond het grote meer Saltbaek Vig. Volgens de kaart moet dan kunnen via een smal pad dat langs de oostkant van het meer naar het punt gaat waar meer en zee bijna bij elkaar komen. Via een dam zou dan naar de westelijke oever van het meer kunnen worden gereden. Aan het begin eerst genoten van een aantal indrukwekkende landschappen, gele velden waar het graan nog maar net vanaf is en dreigende wolkpartijen. En ineens een aantal koeien die bijna in zee liggen te herkauwen; een wolfachtige hond op de voorgrond. 

alle foto’s: copyright Frans van den Muijsenberg

Dit item was geplaatst door Muis.
%d bloggers liken dit: