HENRI ANSPACH

Henri Anspach (10 juli 1882 – 29 maart 1979) was een Belgisch schermer en kunstschilder. Hij was een neef van de schermer Paul Anspach die op de Olympische Spelen in 1912 een gouden medaille won bij het schermen individueel. In ploegverband haalde die Paul nog een tweede gouden medaille, van de ploeg waarvan ook Henri Anspach deel uitmaakte. Bij het vierkoppige degenteam behoorde verder Jacques Ochs en Gaston Salmon. Henri Anspach zou in 1912 nog op drie andere onderdelen actief zijn, maar kwam daar niet verder dan wat ereplaatsen. De Joodse Belg, met zijn ruim 1.90 meter een indrukwekkende verschijning, gaf hierna de actieve wedstrijdsport op en besloot tot een opvallende carrièreswitch: hij werd kunstschilder. Dat werd hem vanwege de niet onbemiddelde afkomst ook niet al te moeilijk gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij ook een tijdje frontschilder in de Section Artistique. Na de oorlog richtte hij zich met zijn schilderijen vooral op het bruisende nachtleven en naaktportretten. Verder is er op het internet over Anspach niks en niemandal te vinden, zodat volstaan moet worden met met tekeningen en schilderijen uit zijn oeuvre als frontschilder.
.

 

Dit item was geplaatst door Muis.

2 thoughts on “HENRI ANSPACH

  1. Wij hebben een mooi werk gevonden van Henri Anspach van 1916 tekening aan het front met kanon. Deze zat verstopt in een kast op zolder. Iemand enig idee van de waarde ? mvg De Bondt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: