PETRUS MARIUS MOLIJN

Petrus Marius Molijn (Rotterdam, 9 juli 1819 – Antwerpen, 28 april 1849) was een Nederlands kunstschilder, etser en lithograaf. Hij woonde en werkte een belangrijk deel van zijn leven in de stad en provincie Antwerpen.
Pieter Marius Molijn wordt, ondanks een paar eeuwen leeftijdsverschil, vaak  verward met de 17e-eeuwse kunstschilder Pieter (de) Molijn (1595-1661), wat weer minder vreemd is als met de schilderstijl van ‘onze’ Molijn ziet. Molijn werd in Rotterdam geboren en volgde een kunstopleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In deze regio is hij blijven werken en wonen. Hij leerde hij het vak van Ferdinand De Braekeleer (1792-1883), Jan Hendrik van Grootvelt en Henri Leys. Hij schilderde landschappen, interieurs, genrevoorstelling en stillevens, en werkte met olieverf. Daarnaast liet hij lithografieën en etsen na.
Hij werd in 1845 lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten van Amsterdam. Hij overleed in 1849 in Antwerpen op 29-jarige leeftijd. Na zijn dood werd een monument voor hem opgericht in Antwerpen..
.
.


Dit item was geplaatst door Muis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: