BOB DYLAN

Bob Dylan (geboren als Robert Allen Zimmerman op 24 mei in Duluth, Minnesota) mag gerust met The Beatles de meest invloedrijke popmuzikant van de laatste vijftig jaar worden genoemd. Hij heeft een eindeloze reeks albums op zijn naam staan en het aantal covers van zijn songs is zo talrijk dat ik niet eens durf er een schatting naar te doen. Dylan heeft een aantal songs op zijn naam staan, die als dé songs gelden voor de generatie van de zestiger jaren in de vorige eeuw. “The times they are a-changing”, mag daarvan wel het meest aansprekende voorbeeld genoemd worden. Hij heeft ook veel nummers geschreven die in zijn eigen repertoire een wat onderbelichte rol spelen, maar die tot mijn beperkte lijstje horen van absolute topnummers, waarvan ik niet alleen de versie(s) van Dylan zelf vaak draai, maar ook allerlei covers verzamel. Een van deze nummers gaat over een arm boerengezin in South Dakota in de dertiger jaren, toen de depressie in de landbouw zo hard toesloeg dat miljoenen boeren failliet gingen en vele boeren zelfmoord pleegden. Niet zelden werd de rest van het gezin in die ramp meegesleurd: The ballad of Hollis Brown.
..

.

Dit item was geplaatst door Muis.

4 thoughts on “BOB DYLAN

  1. Pingback: THE STOOGES | MUIZENEST

  2. Pingback: NINA SIMONE | MUIZENEST

  3. Pingback: THE STOOGES | MUIZENEST

  4. Pingback: FAIRPORT CONVENTION / BOB DYLAN | MUIZENEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: